Κυριακή 5 Μαΐου 2013

2ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά στα Βριλήσσια

2ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά
Σάββατο 25 Μαΐου 2013 - Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια

Προκήρυξη


1. Γενικά

Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» και ο «Α.Ο. Απόλλων» Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1995).
Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στον υπαίθριο χώρο της Πλατείας Αναλήψεως του Δήμου Βριλησσίων κάτω από τα ειδικά σκέπαστρα εκδηλώσεων, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 και θα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές δραστηριότητες:
-ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1995) που θα διεξαχθεί 10:00-12:30 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.
-αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που θα διεξαχθεί 13:00-15:00 όπου οι προπονητές των συλλόγων FM Στάθης Γαζής και FM Έκτορας Αζής – Αζίζης θα αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα 20 αντιπάλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

2. Χώρος αγώνων

Πλατεία Αναλήψεως του Δήμου Βριλησσίων. Πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού από την έξοδο «Λεωφόρος Πεντέλης» από το ρεύμα  με κατεύθυνση προς Πεντέλη.

3. Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί

○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.
○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί χωρίς χρονόμετρα. Όσοι αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη 15 λεπτά από την έναρξη του γύρου θα τοποθετούνται χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και 3δευτ/κίνηση για κάθε παίκτη.
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1995).
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά που διαμένουν στον δήμο Βριλησσίων και στους όμορους δήμους Αμαρουσίου, Παλλήνης (Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα) Πεντέλης (Μελίσσια – Πεντέλη – Νέα Πεντέλη) και Χαλανδρίου.
○ Στον αγώνα σιμουλτανέ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.
 Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

4. Κριτήρια ισοβαθμίας

○ Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εφόσον έχουν  παίξει όλοι μεταξύ τους).
○ Bucholz,
○ Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της,
○ Αριθμός παρτίδων με μαύρα,

5. Παράβολα – Έπαθλα

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος και εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες τόσο για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο παιδικό τουρνουά σκάκι όσο και για τα παιδιά ή τους ενήλικες που θα παίξουν στο σιμουλτανέ.

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές και στην πρώτη κοπέλα της γενικής κατάταξης, στους τρεις πρώτους νικητές και στην πρώτη κοπέλα του Δημοτικού και στους τρεις πρώτους νικητές και στην πρώτη νεανίδα των Γυμνασίων – Λυκείων. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αθλοθετήσουν επιπλέον έπαθλα τα οποία θα ανακοινωθούν με ξεχωριστή ανακοίνωση.

6. Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές, αποστέλλοντας στο e-mail vir_psoma@hotmail.com την ειδική φόρμα συμμετοχής στο τουρνουά σκάκι για παιδιά  (κατεβάστε την φόρμα για το τουρνουά) ή την ειδική φόρμα συμμετοχής στον αγώνα σιμουλτανέ (κατεβάστε τη φόρμα για το σιμουλτανέ) μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 9:00-10:00 για το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων και έως 13:00 για τον αγώνα σιμουλτανέ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992299943 end_of_the_skype_highlighting(Γιαννακούλιας Αλέξανδρος) και στο διαδίκτυο, http://www.apollon-club.gr και http://anovrilissia.blogspot.com/.

7. Διευθυντής Αγώνων – Διαιτητές

Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κος Ιωάννης Τζαμουράνης, υπεύθυνη κληρώσεων και επικεφαλής διαιτητής η κα Βιργινία Ψωμά, διαιτητές ο Βασίλης Καφίρης και ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας. Αίτημα ένστασης σε απόφαση διαιτητή μπορεί να υποβληθεί στην γραμματεία της διοργάνωσης πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας παρτίδας του τρέχοντος γύρου.

8. Κανονισμοί Αγώνων

Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο επικεφαλής διαιτητής οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνος για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι ο διευθυντής αγώνων.

9. Κάλυψη των αγώνων

Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν τόσο μέσω των ιστοσελίδων των διοργανωτών όσο και στο http://chess-results.com.Ο Πρόεδρος του
ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
Ιωάννης Τζαμουράνης


Η Πρόεδρος του
«Α.Ο. Απόλλων» Βριλησσίων
Αντωνία Δημητρακοπούλου
Μοσχοπούλου
            


            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου