Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ήττα στον 2ο Γύρο του Πρωταθλήματος για την σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ…



Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2015  καθώς έχασε εκτός έδρας από την αντίστοιχη του ΣΣ Πετρούπολης «ΑΝΑΞ» με σκορ 4½-3½ στον 2ο γύρο του Β1 Ομίλου.

Παρότι η ομάδα της Πετρούπολης είχε το θεωρητικό πλεονέκτημα στις 5 πρώτες σκακιέρες ο αγώνας κρίθηκε μέχρι την τελευταία παρτίδα. Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων παρτίδων το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2, με τον Μάκη Ετζόγλου να πετυχαίνει νίκη με τα μαύρα κάνοντας ΜΑΤ τον Πολωνό Sienczewski, Zbigniew στην 1η σκακιέρα και τον Ορέστη Λυρή, που επίσης έπαιζε με μαύρα, να επιβάλλεται  του Φωτιάδη Αβραάμ. Ακολούθησε η νίκη του Αλέξανδρου Γιαννακούλια που έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα των Βριλησσίων, που πλέον ήθελε τουλάχιστον ένα(1) πόντο στις τρεις(3) εναπομείνασες παρτίδες για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε η ισοπαλία του Ανδρέα Φειδάκη και η ήττα του Νίκου Πραματευτάκη στην στη 2η και 3η σκακιέρα αντίστοιχα, με το Νίκο να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει μια χαμένη θέση που μάλιστα λίγο ήθελε να τα καταφέρει. 
Οι μεγάλοι...

...και οι μικροί επί τω έργω!!!
Με το σκορ 3½-3½ όλα κρέμονταν από μια κλωστή, καθώς ο Παναγιώτης Γασπαράτος με αντίπαλο τον Φέσσα Προκόπιο βρέθηκε σε ένα πολύ ενδιαφέρον φινάλε με ελαφρά κομμάτια (Α + 2 Ι vs 2 Α + Ι). Τελικά ο Πάνος δεν μπόρεσε να κρατήσει, αν και ο αντίπαλός του, με μια ανακρίβεια του έδωσε τη δυνατότητα να αποσπάσει την ισοπαλία, σε μια παρτίδα που διήρκησε γύρω στις 5 ώρες.
Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε εδώ.

O 3ος Γύρος του Ομαδικού Πρωτάθλημα Σκάκι Β΄ Τοπικής Αττικής 2015 θα διεξαχθεί την Κυριακή 01/02/2015 και η ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΕΠΑΣ Πεύκης "Αριστοτέλης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου