Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Σκακιστική δραστηριότητα την Κυριακή 26/4 και 3/5!!!


        Την Κυριακή 26 Απριλίου το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου έλαβε μέρος σε δύο(2) σκακιστικές διοργανώσεις.
        Για το Αναπτυξιακό Κύπελλο Παίδων κάτω των 10 ετών η σκακιστική ομάδα του Συλλόγου μας (τετραμελής σύνθεση) αντιμετώπισε για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης την ομάδα του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη Νικαίας εκτός έδρας, ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Τα πιτσιρίκια του Συλλόγου μας πήραν πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα καθώς έφεραν ισοπαλία 2-2, αποτέλεσμα το οποίο συνιστά μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως από τα τέσσερα (4) παιδιά που λάμβαναν μέρος με την ομάδα μας, τα τρία(3) έπαιζαν για πρώτη φορά σε επίσημη σκακιστική διοργάνωση!
        Αυτή τους η επιτυχία αποτελεί ένα δείγμα της μεθοδικής δουλειάς των προπονητών του Συλλόγου, καθώς το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 20 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων - μέσων - αγωνιστικό), να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι.
        Σε όλα τα παιδιά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους!!!
        Για το Κύπελλο Αττικής η σκακιστική ομάδα του Συλλόγου μας (τετραμελής σύνθεση) αντιμετώπισε εκτός έδρας σε αγώνα νοκ – άουτ την σκακιστική ομάδα του ΦΟ Νέων Ηρακλείου Αττικής, ομάδα η οποία λαμβάνει μέρος στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, και με την οποία αγωνίζεται και ως παίκτης ο Προπονητής του αγωνιστικού τμήματος για παιδιά του Συλλόγου μας Έκτορας Αζής-Αζίζης, που κατέχει και τον τίτλο του Fide Master από την Παγκόσμια σκακιστική Ομοσπονδία. Στο αγωνιστικό κομμάτι η σκακιστική μας ομάδα ηττήθηκε οριακά 2,5-1,5 σε μια αναμέτρηση που οι παίκτες του Συλλόγου μας πήγαν να αιφνιδιάσουν για τα καλά την ομάδα του Ηρακλείου παρότι δεν αγωνίστηκαν κάποιοι από τους δυνατότερους σκακιστές του Συλλόγου μας όπως, Ετζόγλου Ευθύμιος, Φειδάκης Ανδρέας, Τζιώτης Ισίδωρος και Γασπαράτος Παναγιώτης. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως με την ομάδα του Ηρακλείου λάμβανε μέρος και ο Γαζής Στάθης που επίσης κατέχει τον τίτλο του Fide Master από την Παγκόσμια σκακιστική Ομοσπονδία.
        Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την ομάδα μας εύκολη νίκη πέτυχε ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας στην 4η σκακιέρα όπου νίκησε τον μικρό ανήλικο σκακιστή του ΦΟ νέων Ηρακρλείου Αττικής, Δάνο Πέτρο που λάμβανε μέρος σε αγώνες για πρώτη φορά. Από εκεί και πέρα ο Νίκος Πραματευτάκης έχασε πραγματικά σπουδαία ευκαιρία να νικήσει την Γκίκα Χρήστο καθώς βρέθηκε σε καλύτερη θέση αλλά δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε νίκη με αποτέλεσμα η παρτίδα του να λήξει ισόπαλη μετά από συμφωνία, σε μια παρτίδα όπου και ο Χρήστος Γκίκας δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του. Από εκεί και πέρα ο άλλος παίκτης του συλλόγου μας Λυρής Ορέστης προσπάθησε να κρατήσει όσο μπορούσε την θέση που προέκυψε, αλλά μοιραία ηττήθηκε από τον FM Γαζή Στάθη. Τέλος μεγάλη μάχη έδωσε ο Χρήστος Ζώης όπου με μαύρα κόντρα στον FM Έκτορα Αζή-Αζίζη βρέθηκε σε μια ισορροπημένη θέση στο μέσον αλλά η εμπειρία του Έκτορα ήταν αυτή που έπαιξε καταλυτική σημασία με αποτέλεσμα να χαρίσει με τη νίκη του στην πρόκριση στην ομάδα του Ηρακλείου.
 
Η σκακιστική ομάδα παίδων κάτω των 10 ετών πριν τον αγώνα
          Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 για το Αναπτυξιακό Κύπελλο Παίδων κάτω των 10 ετών η σκακιστική ομάδα του Συλλόγου μας (τετραμελής σύνθεση) αντιμετώπισε για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης στο τοπικό ντέρμπι των Βριλησσίων την ομάδα του ΑΟ «Απόλλων» Βριλησσίων εντός έδρας. Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 2-2 με τον Καραγιάννη Μάριο-Εμμανουήλ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, κάνοντας ΜΑΤ στην παρτίδα που έληξε τελευταία, δίνοντας έτσι στην ομάδα μας μία ακόμα ισοπαλία. 
Τα παιδιά εν δράσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου