Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

4ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά 2015 (ΤΥΠΕΤ) – Δελτίο Τύπου

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το 4ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός στα Βριλήσσια.

 


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένη και κλιματιζόμενη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» κάτω από άρτιες αγωνιστικά συνθήκες, που σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του Πάρκου αποτέλεσαν ιδανική επιλογή, τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους.

Ο πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) προπονητής του Συλλόγου Παναγιώτης Γασπαράτος ήταν o επικεφαλής διαιτητής των αγώνων

 


Στο παιδικό τουρνουά σκάκι πήραν μέρος 37 παιδιά. 

Πριν τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές και των αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, οι ενήλικοι σκακιστές του Συλλόγου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Ιωάννη Τζαμουράνη για τη συνεισφορά του ως Πρόεδρος του Συλλόγου από το 2011 έως σήμερα και στην κυρία Αναστασία Σαββάκη για τη συνεισφορά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από τα μέσα της δεκαετίας του '90.Στο τέλος του τουρνουά οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα τα οποία ήταν ονομαστικά.
 
Οι γονείς στις απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων χειροκρότησαν τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
Μετά το παιδικό τουρνουά ακολούθησε επίδειξη αγώνα σιμουλτανέ από τον προπονητή του Συλλόγου FM Αζή – Αζίζη Έκτορα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγαλεπήβολο για τα δεδομένα και το σκακιστικό μέγεθος του Συλλόγου μας που αγωνίζεται στην Β΄ τοπική κατηγορία Αττικής. Εισπράξαμε το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), τα θετικά σχόλια των περαστικών και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…

Για να δείτε τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του παιδικού τουρνουά πατήστε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Σύλλογο για άλλη μια άψογη διοργάνωση! Περάσαμε πολύ όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή