Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Δύο Χρυσά μετάλλια για σκακιστές του Συλλόγου μας αυτό το Σαββατοκύριακο!!!Δύο Χρυσά μετάλλια ήταν η συγκομιδή των μικρών σκακιστών του Συλλόγου μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Παιδικό Τουρνουά Χαλανδρίου «Νοέμβριος 2015» έλαβαν μέρος τρία(3) παιδιά του Συλλόγου μας. Στον 2ο όμιλο όπου συμμετείχαν παιδιά από Γ΄ Δημοτικού και κάτω ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος(Β΄ Δημοτικού) τερμάτισε μόνος πρώτος σημειώνοντας πέντε(5) νίκες σε πέντε(5) αγώνες, κερδίζοντας πανάξια το Χρυσό Μετάλλιο!!!
Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος - 1η θέση (Χρυσό Μετάλλιο) , 1ος από δεξιά
Στον ίδιο όμιλο συμμετείχε από τον Σύλλογό μας και ο Αλέξανδρος Ευγενίδης-Αναγνώστου που για πρώτη φορά λάμβανε μέρος σε παιδικό σκακιστικό τουρνουά, μαζεύοντας μάλιστα ενάμιση (1,5) βαθμό σε πέντε αγώνες.

Βαθμολογία 1ου Ομίλου (πατήστε εδώ!!!)

Η αδελφή του Γιάννη, η μικρή Σοφία Τσικογιαννοπούλου(Δ΄ Δημοτικού) έλαβε μέρος στον 1ο όμιλο όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά από Δ΄ Δημοτικού έως 16 ετών. Παρά το γεγονός πως η Σοφία ήταν από τα μικρότερα παιδιά που λάμβαναν μέρος σε αυτόν τον όμιλο, τα πήγε περίφημα σημειώνοντας δύο(2) νίκες σε πέντε αγώνες!!! 

Βαθμολογία 2ου Ομίλου (πατήστε εδώ!!!)

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου η αγωνιστική δραστηριότητα μεταφέρθηκε στη Νέα Φιλοθέη όπου ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος και η Ιωάννα Τσικογιαννοπούλου έλαβαν μέρος στο 18ο Νεανικό Ράπιντ ΟΠΑ Φιλοθέης. Ο Γιάννης(2008) συμμετείχε στον Α΄ Όμιλο όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά κάτω των 16 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999), σε έναν όμιλο πρόκληση για τον ίδιο καθώς ήταν και το μικρότερο ηλικιακά παιδί, μεταξύ συνολικά 25 παιδιών που έλαβαν μέρος. Ο μικρός Γιάννης ξεκίνησε πολύ δυνατά σημειώνοντας δυο νίκες στους δυο πρώτους γύρους. Στην 1η του ήττα, αντίπαλος ήταν καλός και του έκλεισε τη βασίλισσα. Στη 2η ήττα ήταν άτυχος γιατί ενώ ήταν κομμάτι πάνω, έγινε ΣΑΧ που δεν είδε και έπαιξε μια (αντικανονική) κίνηση με τη βασίλισσα. Ο διαιτητής σωστά είπε πως αν η βασίλισσα μπορεί να μπει μπροστά στον βασιλιά για να σταματήσει το σαχ πρέπει να παίξει αυτήν την κίνηση. Δυστυχώς η βασίλισσα του Γιάννη όντως μπορούσε να σταματήσει το σαχ, μόνο που τρωγόταν οπότε έχασε.
Στην 3η του ήττα (διάγραμμα) ο Γιάννης είναι ο λευκός και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να την έχει άσχημα. Όμως ψύχραιμα παίζει 1.Βxη7 Ρxη7 με ιδέα να παίξει 2.ηxθ3!! και να κερδίσει πανεύκολα αφού στην επόμενη κίνηση παίρνει και τον αξιωματικό. Όπως μας εξήγησε μετά και ενώ ήταν έτοιμος να παίξει 2.ηχθ3!! την τελευταία στιγμή και χωρίς να το αναλύσει περαιτέρω, θεώρησε πως μπορεί να παίξει πρώτα 2.Πxδ7+ με πρόθεση να φάει τη βασίλισσα μετά. Παίζει λοιπόν 2.Πxδ7+ ?? και φυσικά μετά από 2..Βxδ7 έχασε την παρτίδα.

Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε εδώ!!!

Η αδελφή του Γιάννη, η μικρή Σοφία Τσικογιαννοπούλου(2006) έλαβε μέρος στον Β΄ Όμιλο όπου έλαβαν μέρος παιδάκια γεννημένα από το 2004 και μετά. Τελικά η Σοφία σημείωσε τρεις(3) νίκες σε πέντε αγώνες (όσους και ο Κουτσουκίδης Ευάγγελος που τερμάτισε 3ος και πήρε το Χάλκινο μετάλλιο) κερδίζοντας στον τελευταίο γύρο τη συνομήλική της Κατερίνα Βαλαχίτη, νίκη με την οποία τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και σαν πρώτο κορίτσι του ομίλου πήρε το Χρυσό μετάλλιο!!! 
Σοφία Τσικογιαννοπούλου - 1ο κορίτσι (Χρυσό Μετάλλιο)
Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε εδώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου