Τρίτη 12 Απριλίου 2016

3ος στην Αττική και Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος!!!Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 έλαβαν μέρος στο 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2016 πέντε(5) παιδιά του Συλλόγου μας που είχαν προκριθεί από τα Περιφερειακά Ατομικά Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι. Δύο(2) εξ αυτών μάλιστα συμμετείχαν και με τις σχολικές τους ομάδες στο 14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2016 που διεξήχθη την Κυριακή 10Απριλίου 2016.

Τα τρία(3) από τα πέντε(5) παιδιά συμμετείχαν στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού όπου οι συμμετοχές ήταν 120 και όλα τα πήγαν περίφημα!!!

Από αριστερά προς τα δεξιά: 
Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος, Δημήτριος Μπουμπούσης, Θοδωρής Μπαρτσώτας
-Τσικογιαννόπουλος Ιωάννης (Β΄ Δημοτικού) 6 πόντους/7 γύρους (3η θέση – Χάλκινο Μετάλλιο!!!/120 συμμετοχές) – πρόκριση στην Τελική Φάση του «28ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών 2016»: Ο μικρός Γιάννης (που πριν δυο χρόνια είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 2014 στην κατηγορία των Νηπίων στο «26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών 2014») ξεκίνησε πολύ δυναμικά καθώς μετά τους τρεις(3) πρώτους γύρους είχε ισάριθμες νίκες. Στον 4ο γύρο αντιμετώπισε τον συμπαίκτη του στη σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων Δημήτριο Μπουμπούση, ο οποίος πριν από μια βδομάδα είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Βόρειου Τομέα Αθήνας 2016 στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού. Ο Γιάννης που βγήκε νικητής και από αυτή την αναμέτρηση συνέχισε με νίκες μέχρι τον 6ο και προτελευταίο γύρο. Σε εκείνο το σημείο ο μικρός Γιάννης ισοβαθμούσε στην 1η θέση με τον Σπύρο Χαρτοφύλακα καθώς τα δυο παιδιά είχαν μόνο νίκες και η μεταξύ τους αναμέτρηση θα έκρινε και την 1η θέση. Τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Χαρτοφύλλακας, ενώ ο Γιάννης Τσικογιαννόπουλος περιορίστηκε την 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Παναγιωτόπουλος Εμμανουήλ ο οποίος είχε μεν χάσει στο 6ο Γύρο από τον Ιωάννη Τσικογιαννόπουλο, είχε όμως καλύτερα κριτήρια ισοβαθμίας. Με αυτή του την επίδοση ο Γιάννης προκρίθηκε στην Τελική Φάση του «28ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών 2016».
Απονομή Χάλκινου Μεταλλίου στον Ιωάννη Τσικογιαννόπουλο 
για την κατάληψη της 3ης θέσης στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού στο 
«14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθηριών Σκάκι Αττικής 2016»

Ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος μόλις παρέλαβε το Χάλκινο μετάλλιο!!!
-Μπαρτσώτας Θεόδωρος (Β΄ Δημοτικού) 5 πόντους/7 γύρους (11η θέση/120 συμμετοχές) – πρόκριση στην Τελική Φάση του «28ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών 2016: Ο Θοδωρής (ο οποίος πριν από μια βδομάδα είχε βγει 3ος – Χάλκινο Μετάλλιο – στο Ατομικά Πρωταθλήματα Σκάκι Ανατολικής Αττικής 2016)  ξεκίνησε πολύ δυνατά καθώς μετά από τους τέσσερις πρώτους γύρους είχε ισάριθμες νίκες. Παρότι έχασε στον 5ο γύρο κατάφερε να νικήσει στον 6ο και έτσι ένα γύρο πριν την ολοκλήρωση των αγώνων ισοβαθμούσε στην 3η θέση σε ένα γκρουπ άλλων 10 παιδιών που είχαν από μία(1) ήττα. Στον 7ο και τελευταίο γύρο δεν κατάφερε να νικήσει αλλά προκρίθηκε στην Τελική Φάση του «28ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών 2016» καταλαμβάνοντας τελικά την 11η θέση μεταξύ 120 συμμετεχόντων!!!

-Μπουμπούσης Δημήτριος (Β΄ Δημοτικού) 4 πόντους/7 γύρους (36η θέση/120 συμμετοχές) – Ο Δημήτρης, (ο οποίος πριν από μια βδομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Βόρειου Τομέα Αθήνας 2016 στην κατηγορία της Β΄ Δημοτικού) που όπως προείπαμε μετά τους τρεις(3) πρώτους γύρους είχε ισάριθμες νίκες, έχασε από τον συμπαίκτη του Ιωάννη Τσικογιαννόπουλο στον 4ο Γύρο. Παρότι νίκησε στον 5ο γύρο και ισοβαθμούσε στην 5η θέση με ένα γκρουπ άλλων 17 παιδιών που είχαν από μία(1) ήττα, δεν κατάφερε να νικήσει στους δυο τελευταίους και τερμάτισε στην 36η θέση μεταξύ 120 συμμετεχόντων που συνιστά εξαιρετικά καλή επίδοση!!!

-Μπαρτσώτας Γεώργιος (Γ΄ Δημοτικού) 4 πόντους/7 γύρους (43η θέση/113 συμμετοχές) – Ο Γιώργος σε μια πιο απαιτητική κατηγορία τερμάτισε στην 43η θέση μεταξύ 120 συμμετεχόντων που συνιστά εξαιρετικά καλή επίδοση!!!

-Κεντεποζίδη Κωνσταντίνα (Α΄ Δημοτικού) 3 πόντους/7 γύρους (60η θέση/91 συμμετοχές) – Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε πολύ καλά καθώς στους τρεις(3) πρώτους γύρους είχε δυο(2) νίκες. Τελικά ολοκλήρωσε το τουρνουά με τρεις(3) νίκες σε επτά(7) γύρους τερμάτισε στην 60η θέση μεταξύ 91 συμμετεχόντων. Αυτή της η επίδοση είναι εξαιρετικά καλή αν αναλογιστεί κανείς πως έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες πριν από μια βδομάδα στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Βόρειου Τομέα Αθήνας 2016 μέσω του οποίου προκρίθηκε στο 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2016!!!

Στο 14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2016 που διεξήχθη την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 συμμετείχαν και με τις σχολικές τους ομάδες δύο(2) από τα παραπάνω παιδιά:

-Μπαρτσώτας Γεώργιος: Συμμετείχε σαν αρχηγός της ομάδας του Σχολείου του και μάλιστα στην 1η σκακιέρα που (θεωρητικά τουλάχιστον) αντιμετώπιζε σε κάθε γύρο το πιο δυνατό παιδάκι από τα άλλα Σχολεία σημείωσε έξι(6) νίκες σε επτά(7) αγώνες, επίδοση που συνιστά την καλύτερη της ομάδας του!!!

-Μπαρτσώτας Θεόδωρος: Συμμετείχε με την ομάδα του Σχολείου του σημειώνοντας τρεις(3) νίκες σε τέσσερις (4) αγώνες, επίδοση που συνιστά την δεύτερη καλύτερη της ομάδας του μετά από την επίδοση του αδελφού του!!!

Οι παραπάνω επιτυχίες αποτελούν ένα δείγμα της μεθοδικής δουλειάς των προπονητών του Συλλόγου, καθώς το σκακιστικό τμήμα του Συλλόγου, μετά από εμπειρία 20 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων - μέσων - αγωνιστικό), να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι.

1 σχόλιο: