Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ολοκλήρωσε με νίκη την εξαιρετική πορεία της στον Αναπτυξιακό Όμιλο του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016 η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων!!!


Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η σκακιστική ομάδα παίδων κάτω των 10 ετών του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στον Αναπτυξιακό Όμιλο του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016!!! Για τον 5ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης που διεξήχθη την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του ΦΟΝ Ηρακλείου Α΄, την οποία νίκησε μάλιστα με σκορ 1-3!!!

Το μέγεθος της νίκης του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» γίνεται περισσότερο αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του ΦΟΝ Ηρακλείου αγωνίστηκε στο 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2015 στο Ρίο πριν από οχτώ(8) μήνες, τερματίζοντας στην 7η θέση μεταξύ 31 ομάδων και έτσι εξασφάλισε τη απευθείας συμμετοχή της και στο φετινό 44ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2016!!!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κάθε ομάδα ήθελε τη νίκη για τους δικούς της λόγους: Η μεν γηπεδούχος ομάδα του ΦΟΝ Ηρακλείου με νίκη θα μπορούσε να καταλάβει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που θα της έδινε και το αντίστοιχο Κύπελλο, ενώ η ομάδα των Βριλησσίων με νίκη θα ολοκλήρωνε εξαιρετικά τη διοργάνωση καθώς θα πλασαριζόταν στην πρώτη εξάδα της τελικής βαθμολογίας!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι για την ομάδα των Βριλησσίων ο Γιάννης Τσικογιαννόπουλος κέρδισε γρήγορα με ματ, ενώ στη συνέχεια η Σοφία Τσικογιαννοπούλου κέρδισε σε χειρότερη θέση με δύο αντικανονικές κινήσεις του αντιπάλου της. Ακολούθησε η ήττα του Γιώργου Μπαρτσώτα παρ’ ότι βρέθηκε σε ισόπαλο φινάλε πύργος+πιόνι εναντίον πύργος+πιόνι, καθώς δεν έφερε τον βασιλιά του σε σωστή θέση, με αποτέλεσμα το πιόνι του αντιπάλου του να προαχθεί ενώ το δικό του ήταν μπλοκαρισμένο από τον αντίπαλο πύργο. Τέλος ο Θοδωρής Μπαρτσώτας έπαιξε πολύ καλά και ήταν μια διαφορά πάνω: πύργος + πιόνια εναντίον Ίππου + πιόνια. Κάποια στιγμή ο αντίπαλός του επιχειρεί μια κίνηση με τον ίππο που φαινομενικά άφηνε ένα πιόνι του να χαθεί. Αν όμως το έτρωγε ο Θοδωρής με τον πύργο του, θα δεχόταν διπλό χτύπημα βασιλιά και πύργου από τον ίππο του αντιπάλου, και έτσι θα έχανε τον πύργο του και την παρτίδα. Ο Θοδωρής με εντυπωσιακή ψυχραιμία, δεν έφαγε το πιόνι και συνέχισε το σχέδιό του: προχώρησε τα ελεύθερα πιόνια του, κέρδισε με προαγωγή τον ίππο του αντιπάλου και έκανε τελικά ματ με βασιλιά και πύργο σε άδεια σκακιέρα στον αντίπαλο βασιλιά δίνοντας έτσι μια πολύ σπουδαία νίκη στη ομάδα των Βριλησσίων!!!

Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Βριλησσίων ολοκλήρωσε εξαιρετικά τις υποχρεώσεις τις στον Αναπτυξιακό Όμιλο του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016 καταλαμβάνοντας την 5η θέση μεταξύ 32 ομάδων, καθώς ηττήθηκε μόνο από την ομάδα του Πανιώνιου ΓΣΣ Β΄ η οποία τερμάτισε στην 1η θέση με 5 νίκες σε 5 γύρους!!! Η πορεία της ομάδας παίδων κάτω των 10 ετών στο Κύπελλο ήταν άψογη αν αναλογιστεί κανείς πως κλήθηκε να αντιμετωπίσει 4 ομάδες που αγωνίστηκαν στο 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2015 και με τη δευτεραθλήτρια ομάδα της Α΄ Τοπικής 2016 που προβιβάστηκε φέτος στη Γ΄ Εθνική!!! Για να δείτε την τελική βαθμολογία του Αναπτυξιακού Ομίλου του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Στους πέντε(5) γύρους του Αναπτυξιακού Ομίλου του Ομαδικού Κυπέλλου Παίδων (κάτω των 10 ετών) Αττικής 2016 αγωνίστηκαν με την ομάδα των Βριλησσίων πιάνοντας εξαιρετική απόδοση οχτώ (8) παιδιά: Γεώργιος Μπαρτσώτας, Δημήτριος Καρατζαφέρης, Δημήτριος Μπουμπούσης, Θεόδωρος Μπαρτσώτας, Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος, Μάριος – Εμμανουήλ Καραγιάννης, Μιχάλης Βαρελάς και Σοφία Τσικογιαννοπούλου.

Η παραπάνω επιτυχία αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών, τόσο των ίδιων των παιδιών και των προπονητών τους, όσο και της Διοίκησης του Συλλόγου που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες, και μετά από εμπειρία 20 χρόνων, έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μέσω τριών επιπέδων (αρχαρίων – μέσων – αγωνιστικό) να καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου