Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Δεν ολοκλήρωσε την υπέρβαση και έχασε οριακά εκτός έδρας 2-1½ ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στον 4ο Γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παίδων Αττικής κάτω των 16 ετών 2019…


Μοναδική ευκαιρία να σημειώσει μια σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, έχασε ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στον 4ο Γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παίδων Αττικής κάτω των 16 ετών 2019, καθώς ηττήθηκε οριακά εκτός έδρας με σκορ 2-1½ από την αντίστοιχη ομάδα του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου.
Το παραπάνω Πρωτάθλημα αποτελεί ομαδική σκακιστική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν Αθλητικά Σκακιστικά Σωματεία της Αττικής ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία συμμετέχει το κάθε σωματείο (όλα τα σωματεία συμμετέχουν σε ένα ενιαίο όμιλο είτε αγωνίζονται στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Α΄ , Β΄ , Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είτε αγωνίζονται στη Α΄ , Β΄ Τοπική Κατηγορία ). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά με εκδομένο Αθλητικό Σκακιστικό Δελτίο που είναι γεννημένα μετά την 01/01/2003.

Οι ανήλικοι σκακιστές της ομάδας των Βριλησσίων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την ομάδα του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου, που φέτος κατέλαβε την 6η θέση μεταξύ 13 ομάδων στον Α΄ όμιλο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019. Το έργο των ανήλικων σκακιστών της ομάδα των Βριλησσίων για επίτευξη νίκης, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα η ομάδα των Βριλησσίων δεν είχε διαθέσιμο τον κατά τεκμήριο πιο ισχυρό ανήλικο σκακιστής της, τον Κωνσταντίνο Κορμακόπουλο. Δεύτερον γιατί αγωνίστηκε με έναν λιγότερο ανήλικο σκακιστή, καθώς παρατάχθηκε με 3μελή σύνθεση. Η απουσία ενός σκακιστή στη σύνθεση της ομάδας των Βριλησσίων, την καθιστούσε από νωρίς σε θέση κυνηγού, καθώς η αναμέτρηση ξεκινούσε με το σκορ να είναι ήδη στο {1 vs (-½)} υπέρ της ομάδας του Ιλίου (ένας πόντος για την ομάδα του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου και μείον μισό πόντο ποινής για την ομάδα των Βριλησσίων λόγω της κενής σκακιέρας). Αυτό ισοδυναμούσε με το γεγονός πως για να πετύχει ομαδική νίκη η ομάδα των Βριλησσίων, θα έπρεπε οι τρεις ανήλικοι σκακιστές της ομάδας να πετύχουν τουλάχιστον 2 νίκες και μία ισοπαλία έτσι ώστε το τελικό σκορ να είναι 1½-2 υπέρ τους. Πέρα από τα παραπάνω το έργο των ανήλικων σκακιστών των Βριλησσίων ήταν δύσκολο καθώς οι δύο από τους τρεις ανήλικους σκακιστές της ομάδας των Βριλησσίων ήταν μικρότεροι ηλικιακά από 2,5 έως 3 χρόνια από τους αντίστοιχους ανήλικους σκακιστές της ομάδας του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου!!!
Οι ανήλικοι σκακιστές και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η νίκη που σημείωσε με μαύρα στην 3η σκακιέρα ως αρχηγός ο 15χρονος σκακιστής των Βριλησσίων Θωμάς Μαριανός, επί της συνομήλικης σκακίστριας της ομάδας του Ιλίου, έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής, καθώς μείωσε για την ομάδα των Βριλησσίων σε 1vs ½ . Ο 10χρονος Σταύρος Πανουτσόπουλος της ομάδας των Βριλησσίων είχε δύσκολο έργο, καθώς ενώ ο ίδιος αγωνιζόταν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, ο κατά 3 χρόνια μεγαλύτερος σκακιστής της ομάδας του Ιλίου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, είχε αγωνιστεί και στους τρεις(3) προηγούμενους γύρους του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα έως τώρα εξαιρετική απόδοση μετρώντας δύο(2) νίκες και μία(1) ισοπαλία!!! Ο Σταύρος προσπάθησε αρκετά, αλλά παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα.
Με μία ωραία , ισορροπημένη και διδακτική παρτίδα έκλεισε η αναμέτρηση . Η σκακίστρια των Βριλησσίων Κατερίνα Τυράκη αγωνιζόμενη με λευκά στη 2η σκακιέρα, κατάφερε και νίκησε σε φινάλε τον κατά 2,5 χρόνια μεγαλύτερο σκακιστή της ομάδας του Ιλίου. Η Κατερίνα παρότι μπήκε σε φινάλε με πιόνι κάτω χειρίστηκε εξαιρετικά τη θέση. Έχοντας πολύ καλύτερο Βασιλιά κατάφερε και αιχμαλώτισε δύο πιόνια του αντιπάλου, και με ωραία τεχνική πήρε δίκαια τη νίκη, σε μία παρτίδα που ειδικά το φινάλε του μπορεί κάλλιστα να διδαχθεί ως μάθημα. Η νίκη της Κατερίνας δεν ήταν όμως αρκετή για την ομάδα των Βριλησσίων, καθώς η ομάδα του Ιλίου αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια με σκορ 2 vs 1½.
Δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!
Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής κάτω των 16 ετών 2019

4ος Γύρος
Κυριακή 24/11/2019

Σκακιστικός Κύκλος Ιλίου - ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
2-1½

ΑΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΣΚΟΡ
ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση
του Σωτήρος»
Α/Α
ΟΝΟΜΑ
ΕΛΟ
Η/Γ
2-1½
ΟΝΟΜΑ
ΕΛΟ
Η/Γ
1
ΚΟΚΟΛΙΑ, ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ
986
30/09/2005
1-0α.α.
ΚΟΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1425
29/06/2007
2
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
918
14/02/2007
0-1
ΤΥΡΑΚΗ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
1139
02/11/2009
3
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
859
04/03/2005
0-1
ΜΑΡΙΑΝΟΣ, ΘΩΜΑΣ
1033
15/11/2004
4
ΚΛΑΠΑΥΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-
02/04/2006
1-0
ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
-
11/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου