Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Έναρξη μαθημάτων σκάκι Τετάρτη 28/9/2022 16:30 - Υγειονομικό Πρωτόκολλο Προπονήσεων - Αναβάθμιση προπονήσεων με οπτικοακουστικά μέσα

Την Τετάρτη 28/9/2022 στις 16:30 ξεκινάνε τα μαθήματα σκάκι στον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων.

Η Διοίκηση του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων ακολουθώντας πιστά τις αποφάσεις της Πολιτείας, τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείες Αθλητισμού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη της νόσου COVID-19, αποφάσισε την εφαρμογή Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Προπονήσεων.    

Η είσοδος και η παραμονή εντός του χώρου των γραφείων του Συλλόγου επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους προπονητές, τους μαθητές και στα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας από τα παραπάνω άτομα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους εντός των γραφείων του Συλλόγου. Επισημαίνεται πως βάσει τον οδηγιών του ΕΟΔΥ, η προστατευτική προσωπίδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση μάσκας καθότι δεν μποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Κατά την είσοδο όλοι οι εισερχόμενοι καταγράφονται, με ευθύνη του προπονητή, σε κατάσταση εισερχομένων, ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση οποιουδήποτε κρούσματος, εάν και εφ’ όσον απαιτηθεί. Τα στοιχεία διατηρούνται με πλήρη ασφάλεια για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Στο χώρο της προπόνησης, θα υπάρχουν αντισηπτικά χεριών σε υγρή μορφή ή gel, για χρήση από τους αθλούμενους. Υποχρεωτική εφαρμογή από τους μαθητές και τους προπονητές αλκοολούχου αντισηπτικού πριν την έναρξη και μετά την λήξη του μαθήματος. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση γαντιών, άλλα η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

Στην πρώτη προπόνηση οι προπονητές θα αφιερώσουν χρόνο για να εξηγήσουν στα παιδιά τους νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Για να τηρηθούν οι ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, έχουν παραμείνει ανεπτυγμένες τέσσερις σκακιέρες, μία σε κάθε τραπέζι. 

Οι γονείς των μαθητών θα ενημερώνουν αμέσως τηλεφωνικά τον Γραμματέα του Συλλόγου και υπεύθυνο του σκακιστικού τμήματος Αλέξανδρο Γιαννακούλια στο τηλέφωνο 6993237964 σε περίπτωση που μαθητής ή μέλος της οικογένειας του παιδιού μπει σε καραντίνα ή εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας ή υπέρμετρης κόπωσης. Στις παραπάνω περιπτώσει οι ίδιοι οι γονείς και τα παιδιά τους, δεν θα προσέλθουν για κανέναν λόγο στα γραφεία του Συλλόγου.

Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του κάθε τμήματος οι σκακιέρες, τα πιόνια και οι επιφάνειες που χρησιμοποιήθηκαν (τραπέζια - καρέκλες) καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα συνιστώμενα από τον ΕΟΔΥ καθαριστικά διαλύματα από τον προπονητή του τμήματος.

Θα υπάρχει χρονικό κενό 15 λεπτών μεταξύ δύο(2) συνεχόμενων προπονητικών τμημάτων, χρονικό διάστημα κατά το οποίο πόρτες και παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά για τον καλό αερισμό της αίθουσας.

Τονίζεται με έμφαση στους γονείς να τηρούν τον χρόνο άφιξης και αποχώρησης των παιδιών τους από τα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να μην διασταυρώνονται με παιδιά τα οποία απέρχονται ή προσέρχονται αντίστοιχα.

Συνίσταται στους αθλούμενους η ελαχιστοποίηση της χρήσης τουαλετών, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με καλύμματα καθίσματος τουαλέτας μίας χρήσεωςχαρτί υγείαςχειροπετσέτες μίας χρήσεως και υγρά κρεμοσάπουνα που περιέχουν αντισηπτικό παράγοντα.

Απαγορεύεται η πρώτη και η τελευταία σκακιστική κίνηση. Η χειραψία των δύο παικτών.

Τονίζεται η απαρέγκλιτη τήρηση των ανωτέρω από όλους τους εμπλεκομένους.

Η αίθουσα προπονήσεων έχει εξοπλιστεί με μεγάλη οθόνη, η οποία συνδεόμενη με Η/Υ που περιέχει σκακιστικό πρόγραμμα, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των προπονητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου