Κατάφορη αδικία και έλλειψη νομιμότητας ο υποβιβασμός του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων από την Α΄ Τοπική 2017 στην Β΄ Τοπική 2018


Αρχές του 2017 βρίσκει τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων να αγωνίζεται στον Α1 Όμιλο της Α΄ Τοπικής Αττικής 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς της προηγούμενη χρονιά τερμάτισε 1ος στον Β2 Όμιλο της Β΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2016 με 7 νίκες σε ισάριθμους γύρους μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής του. Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στον 6ο και προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος η Επιτροπή Ενστάσεων της Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής δικαίωσε Σωματείο το οποίο αγωνίζεται πλέον στην Β΄ Εθνική(ΣΟ Περιστερίου), και του οποίου παίκτης προσήλθε με μη έγκυρο δελτίο σε αγώνα με την ομάδα των Βριλησσίων, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί από τον διαιτητή ως ο νόμος ορίζει Ν. 2725/99 «… Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του…». Κεφάλαιο Ε΄, Άρθρο 33 – Δικαιώματα – Υποχρεώσεις Αθλητών, §9. Το Σωματείο του οποίου ο παίκτης μηδενίστηκε απευθύνθηκε στην επιτροπή ενστάσεων της ΕΣΣΝΑ η οποία πιστοποίησε μεν τη μη εγκυρότητα του δελτίου, αποφάσισε όμως να διεξαχθεί η παρτίδα σε ουδέτερη έδρα() μεταξύ του σκακιστή της ομάδας των Βριλησσίων και του σκακιστή που προσήλθε με ασφράγιστο δελτίο με την επισήμανση μάλιστα την ημέρα της διεξαγωγής της παρτίδας να προσέλθουν και οι δύο παίκτες με έγκυρα δελτία καθώς όπως αναφέρει η επιτροπή η συνάντηση ήταν «μερικώς έγκυρη»!!! Ελάχιστο δείγμα εμπάθειας προς το Σωματείο του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων και επίδειξης ισχύος αποτελεί η ξεδιάντροπη πρόταση που προσυπογράφουν η ΤΕΔ/ΕΣΣΝΑ(Ανέστης Μιχαηλίδης - Παύλος Δευτεραίος) και ο Υπεύθυνος Ορισμού Διαιτητών(Λεωνίδας Σιδηρόπουλος) για διεξαγωγή του αγώνα σε «ουδέτερη» έδρα και συγκεκριμένα στην έδρα της ΠΣ Περιστερίου!!!
Στο site της ΕΣΣΝΑ όχι μόνο δεν αναρτήθηκε η απόφασή της επιτροπής, η οποία κοινοποιήθηκε μόνο στα δύο εμπλεκόμενα Σωματεία και μάλιστα χωρίς να έχει αριθμό πρωτοκόλλου και χωρίς να έχει υπογραφή από την τριμελή επιτροπή(πάλι καλά που είχε και ημερομηνία 22/2/2017) αλλά άλλαξε μάλιστα και το δημοσιευμένο Φύλλο Αγώνος χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση στα υπόλοιπα σωματεία που αγωνίζονταν στο Πρωτάθλημα και που είχαν έννομο συμφέρον. Νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου υπέβαλε στη Γραμματεία της ΓΓΑ στις 2/3/2017 αίτημα-ένσταση προς το ΑΣΕΑΔ με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΕΦΑΣ το οποίο μετά από δύο μέρες πρωτοκολλήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΓΑ  για την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Ενστάσεων της Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής. Δύο βδομάδες μετά, το ΑΣΕΑΔ ενημέρωσε ότι «το ΑΣΕΑΔ δεν δύναται να εξετάσει το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου Εγγράφου που τιτλοφορείται ως ‘‘Επιτροπή Ενστάσεων ΕΣΣΝΑ – Εκδίκαση της Ένστασης του Σωματείου…’’ καθότι είναι ανυπόγραφο από τα μέλη της επιτροπής και ως εκ τούτου δεν έχει νομική ισχύ. » . Μετά από νέο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΦΑΣ αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον κο Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη μέσω της οποίας ενημερώθηκε εκτενέστατα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η επιτροπή Ενστάσεων της ΕΣΣΝΑ την υπόθεση. Τελικά ένα χρόνο μετά το site της ΕΣΟ μας ενημερώνει πως στο ΔΣ της ΕΣΟ στις 17/3/2018: «…Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν επίσης οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν από την ΚΕΔ σε άρθρα του Κανονισμού Διαιτησίας . Ο Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ μετά την έγκρισή του από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού…».
Μπορείτε να κατεβάσετε τα συνημμένα αρχεία της Απόφασης Επιτροπής Ενστάσεων ΕΣΣΝΑ και το Επιπρόσθετο Υλικό τα οποία ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων ζητούσε κατ' επανάληψη από την ΕΣΣΝΑ να τα δημοσιεύσει και να τα κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα της προς ενημέρωση των Σωματείων που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα και είχαν  έννομο συμφέρον, πράγμα το οποίο όχι μόνο δεν έκανε αλλά φρόντισε επιμελώς να τα αποκρύψει από τα υπόλοιπα Σωματεία, καθώς ακολουθεί πιστά το δόγμα πως όποιος δεν είναι με το μέρος της είναι εναντίον της, αλλάζοντας μάλιστα το αποτέλεσμα στο δημοσιευμένο Φύλλο Αγώνος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΗΓΗΣΗ!!!
Μία τακτική που εκθέτει την Ένωση, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι, πως για τους ισόβιους διοικούντες της, η μόνη τους έννοια είναι να φωτογραφίζονται δίπλα από τους νεαρούς διακριθέντες σκακιστές και να καρπώνονται την επίπονη προσπάθεια και δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι αθλητές με μοναδικούς συμπαραστάτες την οικογένειά τους, τους προπονητές τους και τις διοικήσεις των Συλλόγων τους.
 (Τμήμα της ένστασης που στάλθηκε στο ΑΣΕΑΔ – η ένσταση που κατατέθηκε στο ΑΣΕΑΔ ΔΕΝ εξετάστηκε)
1) {Περιγραφή γεγονότων από πρόσωπο α΄ φαίνεται στο επιπρόσθετο υλικό - Αλέξανδρος Γιαννακούλιας}
Συμπερασματικά πλην της στιγμιαίας απροσεξίας μου στο να παρατηρήσω πως σε ένα από τα 16 δελτία των παικτών που αγωνίζονταν δεν ήταν έγκυρο (το οποίο όμως παρατήρησε ο εκτελών χρέη βοηθού διαιτητή Ζώης Χρήστος πριν δώσω την άδεια για έναρξη των παρτίδων και αφού η προβλεπόμενη ώρα έναρξης των αγώνων – 10:30πμ είχε παρέλθει καθώς όπως έχω ήδη αναφέρει τα δελτία του ΣΟ Περιστερίου παραδόθηκαν στις 10:45 δηλαδή μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων) τη στιγμή που περιφερόταν τόσος κόσμος δεξιά και αριστερά , η οποία (απροσεξία) προήλθε τόσο από την πίεση που είχα δεχθεί για να ξεκινήσει η αναμέτρηση ως ανέφερα νωρίτερα από παίκτες που αγωνίζονταν, όσο και από το γεγονός πως ήθελα να ακολουθηθούν άρτια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που απορρέουν από την ιδιότητά μου ως Επικεφαλής Διαιτητής της αναμέτρησης, και να διασφαλίσω πως δεν θα υπάρχει από κανένα σκακιστή οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα πλαίσια διεξαγωγής των αγώνων. Θεωρώ και δηλώνω με θάρρος πως η απόφαση που έλαβα είναι απόλυτα σύννομη (με τη νομική έννοια του όρου) και απόλυτα σωστή.

2) {Περιγραφή γεγονότων από πρόσωπο β΄ - Χρήστος Ζώης}
Συμπερασματικά εγώ προσωπικά εντόπισα πως το δελτίο του παίκτη του ΣΟ Περιστερίου με το όνομα {...} δεν ήταν έγκυρο για τους τρεις(3) λόγους που προανέφερα πριν ο διαιτητής δώσει την άδεια για έναρξη των παρτίδων και αφού η προβλεπόμενη ώρα έναρξης των αγώνων – 10:30πμ είχε παρέλθει καθώς όπως έχω ήδη αναφέρει τα δελτία του ΣΟ Περιστερίου παραδόθηκαν στις 10:45 δηλαδή μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων. Θεωρώ και δηλώνω με θάρρος πως η παραπάνω απόφαση της διαιτητικής ομάδας αποτελούμενη από τον διαιτητή και τον βοηθό διαιτητή είναι απόλυτα σύννομη (με τη νομική έννοια του όρου) και απόλυτα σωστή.

3) ο α΄ από εμάς καταγγέλλει μεροληπτική στάση από την πλευρά της Επιτροπής Ενστάσεων της ΕΣΣΝΑ υπέρ της σκακιστικής ομάδας του ΣΟ Περιστερίου καθώς:
-αποκλειστικά και μόνο στις ερωτήσεις που απευθύνονταν προς το πρόσωπό μου έθεταν χρονικούς περιορισμούς και δεν έθεταν κανένα απολύτως χρονικό περιορισμό σε ερωτήσεις που απηύθυναν  προς τον πρόεδρο ΣΟ Περιστερίου, προς τον Αρχηγό του ΣΟ Περιστερίου όπως προκύπτει από το «επιπρόσθετο υλικό» (αρχείο pdf επισυναπτόμενο με την απόφαση της επιτροπής)
-μπορεί ο σκακιστικός χώρος να είναι μικρός και κάποιος που κινείται σε αυτό τον χώρο να γνωρίζει κάποιον άλλο που έχει θεσμικό ρόλο αλλά κατά την εξέταση της υπόθεσης από την επιτροπή είναι επιεικώς απαράδεκτο ο Πρόεδρος του Σωματείου του ΣΟ Περιστερίου που υποβάλει την ένσταση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εντάσεων της ΕΣΣΝΑ που διενεργεί την ένσταση να απευθύνεται με τον κάτωθι οικείο τρόπο:
«… (ΙΑΚΩΒΟΣ ΛΑΠΑΤΑΣ) πρόεδρος ΣΟ Περιστερίου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενστάσεων Δημήτριο Ντουντανιώτη:
Δημήτρη σου επισυνάπτω το παρτιδόφυλλο του Βαλέλλη.
Νομίζω ότι τώρα είναι πιο ξεκάθαρο και ενισχυτικό στη ένσταση!
Φιλικά
Μάκης …»
-Και ενώ έχω ενημερώσει τον κο Ντουντανιώτη με e-mail από τις:
«… 12:12 μ.μ. Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
Σας έχω απαντήσει σε όλα όσα μου ζητάτε. Θα είμαι στη διάθεσή σας αν θέλετε οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση την οποία και θα λάβετε ΜΟΝΟ μέσω mail και αφού επικοινωνήσω με τον δικηγόρο μου. Σας αποστέλλω σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη την τελευταία σελίδα της απάντησής μου.
Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Γιαννακούλιας…»
εξακολουθούσε να με καλεί στο κινητό μου αριθμό για να του απαντάω σε ερωτήσεις και να του αποστέλλω στοιχεία ακόμα και τις ώρες εργασίας μου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κλήση που δέχθηκα την Τετάρτη 22/2/2017 στις 12:15 το μεσημέρι και ενώ βρισκόμουν στο γραφείο του δικηγόρου μου λίγο πριν του στείλω το απαντητικό e-mail 23(όπως αυτό φαίνεται από το επισυναπτόμενο αρχείο pdf μαζί με την απόφαση της επιτροπής) λίγο πριν εκπνεύσει η διορία που μου είχε οριστεί να απαντήσω. Όταν του είπα: «καλημέρα κ.Ντουντανιώτη είμαι στο γραφείο του δικηγόρου αυτή τη στιγμή» μου είπε πως ήθελε τηλέφωνο – mail αρχηγού ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων και παίκτη 2ης σκακιέρας ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων, τα οποία τα ζήτησε μέσω e-mail λίγο αργότερα όπως φαίνεται από το e-mail 24.
-δεν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχει κάνει(σε εμένα προσωπικά υπήρξε μέρα που με πήρε πάνω από 5 φορές, μία εκ των οποίων αυτή που προανέφερα παρουσία του δικηγόρου μου) συνομιλίες όπως αυτή που προανέφερα και συμπεραίνοντας επαγωγικά αυτές δεν πρέπει να είναι καθόλου λίγες.
-παρότι με το e-mail 25 έχω αποστείλει τα στοιχεία επικοινωνίας(τηλέφωνο – mail) του βοηθού διαιτητή δεν θεώρησε σκόπιμο να τον ρωτήσει ως βοηθός διαιτητή της αναμέτρησης για το ποια χρονική στιγμή επισήμανε το μη έγκυρο δελτίο.
-δεν παρέπεμψε ως όφειλε σε πειθαρχικό έλεγχο τον σκακιστή του ΣΟ Περιστερίου {…} μετά τα όσα τους έχω αναφέρει στα πλαίσια διενέργειας της ένστασης: ‘‘…Ο σκακιστής του ΣΟ Περιστερίου {…} δεν φάνηκε, σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, να συμμερίζεται την απόφασή μου καθώς πρόβαλε τις δικές του αντιρρήσεις. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μου πει «αν δηλαδή βάλω μια ημερομηνία πάνω στο δελτίο θα με αφήσεις να παίξω» και εγώ του απάντησα μονολεκτικά «όχι» …’’
4) ο β΄ από εμάς καταγγέλλει μεροληπτική στάση από την πλευρά της Επιτροπής Ενστάσεων της ΕΣΣΝΑ υπέρ της σκακιστικής ομάδας του ΣΟ Περιστερίου καθώς:
- παρά τη θεσμική μου θέση ως βοηθός διαιτητή, δεν μου ζητήθηκε ποτέ από την επιτροπή ούτε πότε εγώ προσωπικά επισήμανα την αντικανονική και παράνομη με τη νομική έννοια του όρου (παραβαίνει το εδάφιο του παραπάνω νόμου) συμμετοχή του εν λόγω παίκτη στη σύνθεση του ΣΟ Περιστερίου, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού
τμήματος του ΣυλλόγουΑλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6993237964
mail: alex_giannak@yahoo.gr
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου