Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

3ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά 2014 (ΤΥΠΕΤ) - Σάββατο 31 Μαΐου 2014, 10:00πμ

 3ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι για παιδιά

1. Γενικά

Στα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Φιλανθρωπικός και Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων προκηρύσσει το 3ο Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1996).
Το ανοιχτό τουρνουά θα διεξαχθεί στο κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42, το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και θα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές δραστηριότητες:
-ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1996) που θα διεξαχθεί 10:00-13:00 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.
-αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που θα διεξαχθεί 13:30-15:30 όπου ο προπονητής του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» FM Έκτορας Αζής – Αζίζης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 12 αντιπάλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

2. Χώρος αγώνων

Κτίριο πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42.  Πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού από την έξοδο «Λεωφόρος Πεντέλης» από το ρεύμα  με κατεύθυνση προς Πεντέλη.

3. Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί

○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 6 γύρων.
○ Το τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων θα διεξαχθεί με χρόνο σκέψης 15 λεπτά για κάθε παίκτη χωρίς προσαύξηση χρόνου.
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1996).
○ Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα καθοριστεί με βάση το εθνικό έλο και κατόπιν αλφαβητικά
○ Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά που διαμένουν στον δήμο Βριλησσίων και στους όμορους δήμους Αμαρουσίου, Παλλήνης (Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα) Πεντέλης (Μελίσσια – Πεντέλη – Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.
○ Στον αγώνα σιμουλτανέ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.
○ Εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι αρκετός για την διεξαγωγή του τουρνουά οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν το αγωνιστικό σύστημα σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.
○  Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.

4. Κριτήρια ισοβαθμίας

○ Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εφόσον έχουν  παίξει όλοι μεταξύ τους).
○ Bucholz,
Sonneborn-Berger,
○ Αριθμός παρτίδων με μαύρα.

5. Παράβολα – Έπαθλα

Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος και εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, τόσο για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο παιδικό τουρνουά σκάκι, όσο και για τα παιδιά ή τους ενήλικες που θα παίξουν στο σιμουλτανέ.

Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι της γενικής κατάταξης, στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι στην κατηγορία Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι στην κατηγορία των νηπίων, της Α΄ και Β΄ Δημοτικού.
Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας. Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα διανεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αθλοθετήσουν επιπλέον έπαθλα τα οποία θα ανακοινωθούν με ξεχωριστή ανακοίνωση.

6. Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στην κα Βιργινία Ψωμά στο e-mail vir_psoma@hotmail.com  ή στο τηλ. 6972.25.29.54 αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, έτος γέννησης, τάξη, σύλλογο (αν υπάρχει) και στοιχεία επικοινωνίας (mail – τηλέφωνο), μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 09:30-10:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992.29.99.43 end_of_the_skype_highlighting(κ. Αλέξανδρος Γιαννακούλιας) και στο διαδίκτυο, http://anovrilissia.blogspot.com/

7. Διευθυντής Αγώνων – Διαιτητές

Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο Ιωάννης Τζαμουράνης, υπεύθυνη κληρώσεων και επικεφαλής διαιτητής η Βιργινία Ψωμά, διαιτητές ο Βασίλης Καφίρης, ο Παναγιώτης Γασπαράτος, ο Χρήστος Ζώης και ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας. Αίτημα ένστασης σε απόφαση διαιτητή μπορεί να υποβληθεί στην γραμματεία της διοργάνωσης πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας παρτίδας του τρέχοντος γύρου.

8. Κανονισμοί Αγώνων

Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική Νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Υπεύθυνος για την ερμηνεία της προκήρυξης και την παροχή διευκρινίσεων για τεχνικά θέματα είναι ο επικεφαλής διαιτητής οι σχετικές αποφάσεις του οποίου είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Υπεύθυνος για οργανωτικά και διοικητικά θέματα είναι ο διευθυντής αγώνων.

9. Κάλυψη των αγώνων

Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν τόσο μέσω της ιστοσελίδας του διοργανωτή όσο και στο http://chess-results.com.                Ο Πρόεδρος του                                                             Ο Γραμματέας του
          ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων                                               ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων
    «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»                                   «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»


         Ιωάννης Τζαμουράνης                                                   Αλέξανδρος Γιαννακούλιας


Φόρμα για Παιδικό http://www.filedropper.com/file_398

Φόρμα για Σιμουλτανέ http://www.filedropper.com/file_397

Προκήρυξη http://www.filedropper.com/32014_5

Για να δείτε τις έως τώρα συμμετοχές πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου