Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

3ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά 2014 (ΤΥΠΕΤ) – Δελτίο Τύπου


Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία ο Σύλλογός μας διοργάνωσε το 3ο Ανοιχτό Τουρνουά σκάκι για παιδιά το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 που πλέον έχει γίνει ετήσιος θεσμός στα Βριλήσσια.

 Φέτος το τουρνουά διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένη και κλιματιζόμενη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» κάτω από άρτιες αγωνιστικά συνθήκες, που σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του Πάρκου αποτέλεσαν ιδανική επιλογή, τόσο για τα παιδιά όσο και για τις οικογένειές τους.

 Στο παιδικό τουρνουά σκάκι πήραν μέρος 51 παιδιά. Στο τέλος του τουρνουά οι νικητές των κατηγοριών παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, ενώ όλα τα παιδιά παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους διπλώματα τα οποία ήταν ονομαστικά.
                


Μετά το παιδικό τουρνουά ακολούθησε επίδειξη αγώνα σιμουλτανέ όπου ο προπονητής του Συλλόγου FM Αζής – Αζίζης Έκτορας αντιμετώπισε ταυτόχρονα 10 αντιπάλους. 


Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν μεγαλεπήβολο για τα δεδομένα και το σκακιστικό μέγεθος του Συλλόγου μας που αγωνίζεται στην Β΄ τοπική κατηγορία Αττικής. Εισπράξαμε το χαμόγελο των παιδιών (με τα οποία μοιραστήκαμε και την αγωνία τους αλλά και την χαρά τους), τα θετικά σχόλια των περαστικών και την προτροπή των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους να επαναλάβουμε ανάλογες δραστηριότητες στο μέλλον. Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το τουρνουά συνοδεύτηκε από απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπου συστατικό της ήταν η αγάπη μιας μικρής ομάδας ατόμων για το σκάκι και τα παιδιά…
Για να δείτε τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία του παιδικού τουρνουά πατήστε εδώ.

6 σχόλια:

 1. Ηταν παρα πολυ ωραια!!! Περιμενουμε το επομενο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ΜΑΡΙΝΑ : Σας ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σχόλια!!! Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών μάς δίνει δύναμη για να επαναλάβουμε και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολλά συγχαρητήρια στους συλλόγους για την άψογη διοργάνωση. Περάσαμε υπέροχα. Μας άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα του σιμουλτανέ! Ελπίζω να επαναληφθεί η ίδια διοργάνωση στον ίδιο χώρο και στο μέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @pantsik : Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους διοργανωτές του τουρνουά να λαμβάνουμε αυτά τα επαινετικά σχόλια!!! Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση ετήσιο θεσμό. Όσο αφορά τον έτερο Σύλλογο των Βριλησσίων η συνεισφορά του ήταν σημαντική καθώς συνέδραμε με σκακιέρες και ρολόγια. Η σύλληψη της ιδέας του τουρνουά, το οργανωτικό κομμάτι, τα άτομα που βοήθησαν σε αυτό (διαιτητές και μη), την προώθηση της διοργάνωσης στο κοινό (συνέβαλλαν και κάποια σκακιστικά blog και site), το κόστος κλπ ήταν σημαντικές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τον Σύλλογό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπραβο σε ολους σας για την υπερβαση αυτη. Ειστε προτυπο για τα παιδια μας. Απο Σεπτεμβρη αναμενουμε επαναληπτικο τουρνουα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Jim CocoJim : Σχόλια σαν το δικό σας μας γεμίζουν με ηθική ικανοποίηση αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη η οποία απορρέει από την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι γονείς, φέρνοντας τα παιδιά τους είτε στο πρόγραμμα προπονήσεων σκάκι του Συλλόγου μας, είτε στα τουρνουά που διοργανώνουμε είτε σε άλλες δραστηριότητες που αποτελούν τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε αυτές τις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή