Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δεν τα κατάφερε ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στην πρεμιέρα της Α΄ Τοπικής


Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στην πρεμιέρα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2017 υποδέχθηκε την ΑΕ Ποντίων Μελισσίων, σε μια αναμέτρηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορική για την ομάδα των Βριλησσίων, καθώς ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας στην Α΄ Τοπική κατηγορία.
Το πρώτο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση καταγράφηκε στην 3η σκακιέρα, όταν ο Νίκος Πραματευτάκης που αγωνιζόταν με λευκά για την ομάδα των Βριλησσίων, δέχθηκε πρόταση ισοπαλίας του αντιπάλου του.  
Ακολούθησε πρώτα η ισοπαλία στην 8η σκακιέρα όπου αγωνίζονται παίκτες κάτω των 16 ετών όταν ο 9χρονος Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος δέχθηκε και αυτός με τη σειρά του την πρόταση που του έγινε. Μετά ήρθε η ήττα της 11χρονης Σοφίας Τσικογιαννοπούλου που αγωνίστηκε στην γυναικεία (6η) σκακιέρα η οποία παρότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει ενήλικη σκακίστρια επέδειξε αξιόμαχο πνεύμα ολοκληρώνοντας την παρτίδα μετά από μία ώρα αγώνα.
Στην συνέχεια ο 13χρονος Θωμάς Μαριανός αντιμετώπισε συνομήλικο του παίκτη στην 7η σκακιέρα όπου αγωνίζονται παίκτες κάτω των 18 ετών, και αφού πρώτα έχασε έναν συνδυασμό τριών κινήσεων που θα του απέφερε κέρδος κομματιού έναντι δύο πιονιών, κλήθηκε τελικά να υπερασπιστεί ένα ισόπαλο φινάλε με πιόνι κάτω. Τελικά κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία αφού έπαιξε μέχρι τέλους το φινάλε που προέκυψε και έτσι σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης το σκορ διαμορφωνόταν 1½-2½ υπέρ της ομάδας των Μελισσίων.
 

Ακολούθησε η ήττα για την ομάδα των Βριλησσίων του Ανδρέα Φειδάκη στη 2η και η ισοπαλία του Μάκη Ετζόγλου στην πρώτη σκακιέρα με το σκορ να διευρύνεται σε 2-4. Η ομάδα των Βριλησσίων βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήθελε δυο νίκες για να πάρει ισόπαλο αποτέλεσμα. Την ώρα λοιπόν που ο Ορέστης Λυρής μετά από μία συντονισμένη επίθεση στο ροκέ του αντιπάλου τον υποχρέωνε σε παραίτηση διαμορφώνοντας το σκορ σε 3-4 καθώς σύντομα θα ακολουθούσε ΜΑΤ, ο Κώστας Μπεζυρτζόγλου είχε ήδη απορρίψει πρόταση ισοπαλίας του αντιπάλου του. Στο ισόπαλο φινάλε που προέκυψε «παραβίασε» στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τη νίκη που θα έδινε στην ομάδα του την ισοπαλία, πράγμα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την παρτίδα και έτσι η ομάδα των Μελισσίων να επικρατήσει δίκαια με τελικό σκορ 3-5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου