Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οριακή εκτός έδρας ήττα 4½-3½ στον 4ο γύρο της Α΄ Τοπικής για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων



Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» φιλοξενήθηκε από τον ΓΑΣ Χολαργού στα πλαίσια του 4ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2017. Με τις δύο ομάδες να έχουν η καθεμιά από μία (1) νίκη και δύο (2) ήττες στους τρεις πρώτους γύρους, καθιστούσε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση εξόχως σημαντική, καθώς η νικήτρια ομάδα θα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, ίσως και χωρίς την επίπονη διαδικασία των αγώνων μπαράζ παραμονής, ενώ η ηττημένη θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν θα είχε ακόμα εξασφαλίσει ούτε τη συμμετοχή της στα μπαράζ.

Στις αναπτυξιακές σκακιέρες με την ομάδα των Βριλησσίων αγωνίστηκαν η Σοφία Τσικογιαννοπούλου (11 ετών), ο Τσικογιαννόπουλος Ιωάννης (9 ετών) και ο Θωμάς Μαριανός (13ετών). Πιο συγκεκριμένα η Σοφία κλήθηκε για άλλο ένα γύρο να αντιμετωπίσει ενήλικη παίκτρια στην 6η σκακιέρα (γυναικεία) χωρίς όμως αυτή τη φορά να προβάλει ισχυρή αντίσταση με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η προσπάθεια του Γιάννη ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα καθώς ο 14χρονος σκακιστής του Χολαργού ήταν αρκετά πιο έμπειρος. Την μίνι έκπληξη έκανε όμως ο Θωμάς που αν και ο αντίπαλός του ήταν κατά 3 χρόνια πιο μεγάλος κατάφερε να κερδίσει μειώνοντας το στορ σε 2-1 και να δώσει στην ομάδα των Βριλησσίων ελπίδες στην προσπάθεια που έκανε για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Στις 5 πρώτες σκακιέρες οι παρτίδες ήταν αρκετά ισορροπημένες. Με την ομάδα των Βριλησσίων αγωνίστηκαν ο Μάκης Ετζόγλου, ο Ανδρέας Φειδάκης, ο Νικόλαος Πραματευτάκης, ο Λυρής Ορέστης και ο Παναγιώτης Γασπαράτος. Στη 3η σκακιέρα ο Νίκος αγωνιζόμενος με μαύρα, αν και βρέθηκε με πιόνι πάνω, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς ο σκακιστής του Χολαργού διαχειρίστηκε σωστά τη θέση και κράτησε την ισοπαλία, ενώ ούτε ο Ανδρέας που αγωνίστηκε με λευκά κατάφερε να λυγήσει την αντίσταση του αντιπάλου του. Στην πρώτη σκακιέρα με μαύρα ο Μάκης πήρε την ισοπαλία και ο Πάνος νίκησε με μαύρα στην 5η σκακιέρα. Με το σκορ να είναι 3½-3½ όλα θα εξαρτιόντουσαν από το αποτέλεσμα της 4ης σκακιέρας όπου ο Ορέστης προσπάθησε από την αρχή να παίξει για νίκη και όχι συντηρητικά καθώς είχε λευκά. Ο αντίπαλός του όμως αφού πρώτα ισορρόπησε τη θέση, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες στην παράταξη του λευκού και πήρε τελικά την παρτίδα που έδωσε τελικά τη νίκη στην ομάδα του Χολαργού με σκορ 4½-3½.

Για να δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου