Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πρωτάθλημα Σκάκι Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας 2017Από 7 έως 9 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος Σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων &  των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, με οργανωτή την Πολεμική Αεροπορία, μέσω της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και με τη συνδρομή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), με την εποπτεία της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) κάτω από άρτιες αγωνιστικά συνθήκες.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι και Επικεφαλής Διαιτητής ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Σκάκι του ΑΣΑΕΔ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).


Ο Διοικητής της ΣΤΥΑ κος Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας αφού απήυθυνε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Συμμετείχαν συνολικά 40 ένστολοι με τις ομάδες της Αστυνομίας(ΑΣΤ), της Πολεμικής Αεροπορίας(ΠΑ), του Γενικού Επιτελείου Στρατού(ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού(ΓΕΝ), του Λιμενικού Σώματος(ΛΣ) και του Πυροσβεστικού Σώματος(ΠΣ).Στην Ατομική βαθμολογία Πρωταθλητής με 8 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Διεθνής Μαιτρ Δόκιμος Υπαστυνόμος Αναστάσιος Παυλίδης της  Ελληνικής Αστυνομίας, δεύτερος με 8 βαθμούς ήταν ο Σμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας και τρίτος με 7 βαθμούς ο  Στρατιώτης (ΔΒ) Απόστολος Τσιροπούλας του Στρατού Ξηράς και στην τέταρτη θέση η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Αστυφύλακας Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας, με 6.5 βαθμούς.

Με την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν δύο(2) αθλητές του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος». Ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας κατέλαβε την 17η θέση με 4½ βαθμούς και ο Σπυρίδων Ρίζος την 38η θέση με 2 βαθμούς.

Για να δείτε την ατομική Βαθμολογία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!
Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων – Αρχηγείου των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτη αναδείχθηκε η αντιπροσωπευτική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (με τους Αναστάσιο Παυλίδη, Κατερίνα Παυλίδου και Νικόλαο Καρούντζο ) με 20.0 βαθμούς, δεύτερη ήταν η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας (με τους Κώστα Μουρούτη, Ανδρέα Νικομάνη και Αλέξανδρο Αλεξόπουλο) με 19.0 βαθμούς και τρίτη κατετάγη η αντιπροσωπευτική ομάδα του Στρατού Ξηράς (με τους Απόστολο Τσιροπούλα, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και Χρήστο Χριστοδούλου)  με 18.0 βαθμούς.

Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν ο κος Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, Διοικητής της ΣΤΥΑ, ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) Νάιτζελ Φρίμαν, όπως και εκπρόσωποι των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των ΣΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών αποτέλεσε νέο ρεκόρ για τους καθώς πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές (οι δέκα πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2000), ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).  Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Η καινοτομία του Πρωταθλήματος ήταν ότι οι θεατές των αγώνων (που ήταν αρκετοί για τη φύση του αθλήματος), καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα κάθε γύρου ζωντανά και με ανάλυση στο χώρο του εντευκτηρίου της Λέσχης, χάρη στη ζωντανή μετάδοσή της που πραγματοποιούνταν με στη συνδρομή του Διεθνή Διαιτητή και ειδικού στις ζωντανές μεταδόσεις παρτίδων Μιχάλη Πρεβενιού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) για την εξαιρετική διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου