Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Προβολή GOLFLAND? στο Πάντειο

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 7:30μμ θα γίνει η κεντρική προβολή του ντοκιμαντέρ GOLFLAND? της Νέλλης Ψαρρού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αμφιθέατρο Καράγιωργα. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της δημιουργού αλλά και μια μικρή εισήγηση από τον υποψήφιο διδάκτορα στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης Μιχάλη Νικολακάκη σχετικά με το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης την περίοδο 1950-1974 στην Ελλάδα.

Golfland? - trailer from dimitris meletis on Vimeo.


Το μήνυμα της δημιουργού:

Αγαπητοί Φίλοι,

Ύστερα από 2 χρόνια εθελοντικής εργασίας, αν και με αυστηρά κριτήρια επαγγελματισμού, εγώ και οι λίγοι συνεργάτες έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες προβολές του στο κοινό. Το κίνητρό μας γι αυτή τη δουλειά υπήρξε η ενημέρωση του κόσμου, για ένα θέμα εξαιρετικά καίριο και προκλητικό, για το οποίο δυστυχώς λίγοι συμπολίτες μας γνωρίζουν - αυτό το κενό ενημέρωσης θέλαμε να καλύψουμε. Δυστυχώς, όταν το ξεκινήσαμε δεν προβλέπαμε πόσο επίκαιρο θα ήταν κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσής του. Και λέω δυστυχώς γιατί, παρόλο που κάθε δημιουργός θέλει την επικαιρότητα του έργου του, η επικαιρότητα αυτή αφορά το συντονισμένο ξεπούλημα του τόπου μας, και αυτό δεν μας ευχαριστεί καθόλου. Με απλά λόγια, το Μνημόνιο -ως ευκαιρία να "περάσουν" πολιτικές που ως τώρα δεν πέρναγαν- περιλαμβάνει 2 σκέλη: το ένα αφορά τις εργατικές κατακτήσεις και το άλλο τη δημόσια περιουσία. Η δική μας δουλειά αναφέρεται (παρεμπιπτόντως) στο δεύτερο σκέλος.

Θέλω να σας προσκαλέσω να παραβρεθείτε στην τελευταία γι αυτή τη σεζόν και κεντρική προβολη του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα. Θα σας ζητήσω, πέρα από το να προωθήσετε αυτή την εκδήλωση και σε άλλους, αν φυσικά το επιθυμείτε, τη φυσική σας παρουσία σε αυτή την εκδήλωση (για όσους ειστε Αθήνα), για πολλούς λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω εδώ τώρα. Πάντως, σας υπόσχομαι μια δημιουργική βραδιά ενημέρωσης.

Εγώ και οι συνεργάτες μου χρειαζόμαστε τη στήριξή σας.

Νέλλη Ψαρρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου