Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ… Ήταν και ο ΕΕΦΑΣ εκεί…

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι ο «1ος Αγώνας Ρεματιάς Χαλανδρίου». Στα αγωνίσματα της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονταν:
- 10Km ανδρών – γυναικών
- 4Km ανδρών – γυναικών (15 ετών και άνω)
-1200m παμπαίδων – παγκορασίδων (έτος γέννησης 1997-2005)

Στον αγώνα των 10km έλαβαν μέρος και δύο αθλητές του σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου κάνοντας πράξη την αρχαία ρήση Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ.

Ο Αραπάκης Παναγιώτης με χρόνο 47 λεπτά και 35 δεύτερα κατέλαβε την 97η θέση μεταξύ 457 δρομέων που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης στις 16 Οκτωβρίου 2011 είχε πάρει μέρος σε αγώνα δρόμου 15Km που είχε διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον 33ο Μαραθώνιο Ευρασίας όπου κατέλαβε μεταξύ 2900 συμμετεχόντων την 381η θέση με χρόνο 1 ώρα 12 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα όπου τερμάτισαν 2271 αθλητές.
Την δεύτερη συμμετοχή του συλλόγου στον αγώνα των 10Km αποτέλεσε ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας όπου με χρόνο 53 λεπτά και 23 δεύτερα κατέλαβε την 223η θέση.

Από τον αγώνα αξίζει να σημειώσουμε δύο γεγονότα που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριληφθούν σαν στιγμές που άφησαν το στίγμα τους στον αγώνα.
Η πρώτη έχει να κάνει όταν στην γραμμή του τερματισμού πλησίαζε τυφλή αθλήτρια συνοδευόμενη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον οδηγό που έτρεχε δίπλα της υποδεικνύοντας της την διαδρομή, υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς ότι όσο μεγαλεπήβολο και δύσκολο μπορεί να μοιάζει ένα εγχείρημα με υπομονή, επιμονή και προσήλωση στον στόχο μπορεί να καταστεί εφικτό.
Η δεύτερη στιγμή διαδραματίστηκε μερικά εκατοντάδες μέτρα πριν την γραμμή του τερματισμού σε μια μεγάλη ευθεία όπου περαστικοί χειροκροτούσαν και ενθάρρυναν τους αγωνιζόμενους αθλητές. Δίπλα τους μία μητέρα με ένα παιδάκι που θα’ταν δεν θα’ταν τριών χρονών με ένα τεράστιο χαμόγελο αθωότητας, άπλωνε το χέρι του και όλοι μα όλοι οι αθλητές ανταποκρίνονταν στην χειρονομία του μικρού απλώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους χέρι «κολλώντας πέντε» κερδίζοντας δυνάμεις για τα εναπομείναντα μέτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου