Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Μουσικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες»



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της Ο.Π.Σ.Ε.
Έδρα: Δήμος Αγίας Παρασκευής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ

«Μουσικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες»,

Θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής το Σάββατο 1η  Νοεμβρίου 2014 στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6)  στην Αγία Παρασκευή Αττικής με ελεύθερη είσοδο.

Συμμετέχουν η χορωδία Μουσικού Ομίλου Νίκαιας, η χορωδία Βυζαντινής & Παραδοσιακής μουσικής» Γ. Κακουλίδης», η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλύρα», η χορωδία Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης και η χορωδία της Εστίας Νέας Σμύρνης. – Χορωδίες που εδρεύουν σε περιοχές της Αττικής που κατοικήθηκαν από Μικρασιάτες πρόσφυγες α΄ γενεάς (Ν. Σμύρνη, Νίκαια, Μελίσσια, Βύρωνας, Υμηττός, Κολωνός).

Οι πλέον των 160 χορωδοί, συντεταγμένοι στις χορωδίες τους βάσει προγράμματος, θα ερμηνεύσουν με μελισματική ή με πολυφωνική μορφή πολλά από τα ποικίλα μελωδικά και πανέμορφα τραγούδια της Σμύρνης, της Πόλης, του Πόντου, της Καππαδοκίας και της ευρύτερης Μ. Ασίας, συνεχίζοντας μια πλούσια παράδοση όλων των Μικρασιατών για την αγάπη που είχαν για τη μουσική και ιδιαίτερα τη χορωδιακή (Εστουδιαντίνες……..).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κ. Παρασκευή Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου.
Την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος και τον συντονισμό των χορωδιών έχει ο καθηγητής μουσικής και μαέστρος κ. Βασίλης Πετρόχειλος.

Επικοινωνία:  210-6519501 -  κιν.: 6974987890
Email: papageorgiou_paraskevi@hotmail.com

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου