Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πανάξιος Πρωταθλητής ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων – Ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής (Β2 Όμιλος) με 7 νίκες σε 7 γύρους, γυρίζοντας νικητής και από την Ύδρα!!!


H σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», μετά την εξασφάλιση της ανόδου στην Α΄ Τοπική Κατηγορία από τον 6ο Γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής 2016 μέσω του Β2 Ομίλου, κληρώθηκε να αγωνιστεί στο νησί της Ύδρας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 για τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος.

Οι παίκτες της ομάδας των Βριλησσίων μετέβηκαν στο νησί της Ύδρας χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε αυτό συνέβαλλαν τόσο οι καλές καιρικές συνθήκες που επίκρατούσαν την Κυριακή όσο και οι άκρως φιλόξενοι υπεύθυνοι του ΣΟ Ύδρας που από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης έσπευσαν να δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε η μετάβαση στο νησί να ολοκληρωθεί ομαλά και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Οι παίκτες των Βριλησσίων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από την Αθήνα οδικώς για το Μετόχι στην Πελοπόννησο και από εκεί με καραβάκι, που ο κος Αγγελόπουλος και ο κος Καλογιάννης από τον ΣΟ Ύδρας είχαν φροντίσει να τους παραλάβει, έφτασαν στην Ύδρα.
Οι παίκτες της ομάδας των Βριλησσίων με το που πάτησαν το πόδι τους στην Ύδρα έγιναν αποδέκτες της εγκάρδιας φιλοξενίας από τους υπευθύνους του ΣΟ Ύδρας οι οποίοι με έκδηλη τη χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί, τους ενημέρωσαν, πως είναι μόλις το τρίτο Σωματείο που μεταβαίνει στην Ύδρα για να αγωνιστεί για διασυλλογικούς αγώνες σκάκι με την ομάδα τους!!!
Με την ομάδα των Βριλησσίων να έχει στη σύνθεσή της, τέσσερις (4) παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν έως τώρα στο Πρωτάθλημα και την ομάδα της Ύδρας να υποδέχεται κάποιο Σωματείο, πράγμα αρκετά σπάνιο όπως προαναφέραμε, φαινόταν πως όλοι θα είχαν να κερδίσουν κάτι από τη διεξαγωγή αυτής της αναμέτρησης!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα των Βριλησσίων αγωνίστηκε με ένα παίκτη λιγότερο. Μεταξύ των αξιοσημείωτων της αναμέτρησης είναι πως ο Κώστας Μπεζυρτζόγου νίκησε και στον 7ο γύρο σημειώνοντας το απόλυτο με 7 νίκες σε 7 γύρους στο Πρωτάθλημα και πως από τους τέσσερις(4) παίκτες της ομάδας των Βριλησσίων που δεν είχαν λάβει φέτος μέρος στο Πρωτάθλημα τους προηγούμενους έξι γύρους κέρδισαν οι τρεις(3)!!! Δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η σπουδαία νίκη της Τσικογιαννοπούλου Σοφίας(δεν έχει κλείσει ακόμα τα δέκα της χρόνια) που κλήθηκε να αντιμετωπίσει 18χρονο νεαρό παίκτη και αρπάζοντας την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε κατάφερε να κερδίσει έχοντας μάλιστα και τα μαύρα!!! Νίκες σημείωσαν ακόμα για την ομάδα των Βριλησσίων ο Νικόλαος Πραματευτάκης, ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας, ο Σπύρος Ρίζος και ο Πάνος Τσικογιαννόπουλος, ενώ ο μικρός Τσικογιαννόπουλος Ιωάννης, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα οχτώ χρόνια έχασε από ενήλικα παίκτη, παρότι βρέθηκε με διαφορά και δυο πιόνια πάνω. Έτσι η ομάδα των Βριλησσίων νίκησε 2-5½ συμπεριλαμβανομένης και της ποινής ½ βαθμού για την κενή σκακιέρα με την οποία παρατάχθηκε, ολοκληρώνοντας το Πρωτάθλημα σημειώνοντας το απόλυτο με 7 ομαδικές νίκες σε 7 γύρους!!!
Για να δείτε την τελική Βαθμολογία του Β2 Ομίλου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου