Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο στην Α΄ Τοπική 2017 ο ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»!!!Η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» εξασφάλισε και μαθηματικά, την άνοδο στην Α΄ Τοπική 2017 μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής 2016, καθώς στα πλαίσια του 6ου γύρου πέτυχε ευρεία εκτός έδρας νίκη επί της αντίστοιχης ομάδας του ΣΟ Αθηνών με σκορ 1½-6½!!!
Με την ομάδα των Βριλησσίων να έχει επιτύχει 5 νίκες σε ισάριθμους γύρους στο Πρωτάθλημα και την ομάδα του ΣΟ Αθηνών να έχει μια ήττα, όλα έδειχναν πως θα διεξαγόταν ένα πραγματικό ντέρμπι.  Κάθε ομάδα ήθελε τη νίκη, καθώς η μεν ομάδα των Βριλησσίων με νίκη θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την άνοδο στην Α΄ Τοπική, η δε ομάδα του ΣΟ Αθηνών με νίκη θα έπιανε στην πρώτη θέση την ομάδα των Βριλησσίων και στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος θα είχε το πλεονέκτημα στις πιθανές μεταξύ τους ισοβαθμίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα των Βριλησσίων ήθελε από την αρχή να μην αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση και ξεκίνησε πολύ δυναμικά σε όλες τις σκακιέρες. Ο Κώστας Μπεζυρτζόγλου, μη θέλοντας να χαλάσει την παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε, ήταν ο παίκτης που σε ακόμα ένα γύρο άνοιξε λογαριασμό για την ομάδα των Βριλησσίων και με 6 νίκες σε 6 γύρους δίκαια συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συντελεστές της ξέφρενης πορείας της ομάδας του!!! Ακολούθησε η νίκη του Παναγιώτη Γασπαράτου καθώς βρέθηκε με υλικό πάνω και δεν επέτρεψε ποτέ τον αντίπαλό του να επανέλθει. Εν συνεχεία οι ισοπαλίες του Μάκη Ετζόγλου και Αλέξανδρου Γιαννακούλια διαμόρφωναν το σκορ στο 1-3 για την ομάδα των Βριλησσίων. Οι κατά σειρά νίκες των Ανδρέα Φειδάκη, Γεώργιου Φινοκαλιώτη (αγωνιζόμενος σαν αρχηγός στην 1η σκακιέρα σε όλους τους γύρους του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας 6 νίκες σε 6 γύρους όπως και ο Κώστας!!!) και Ισίδωρου Τζιώτη έδιναν πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας των Βριλησσίων, για να ακολουθήσει η ισοπαλία του Νικόλαου Πραματευτάκη που διαμόρφωσε το τελικό σκορ!!!

Για να δείτε τη Βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του 6ου Γύρου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Η Διοίκηση του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους σκακιστές που αγωνίστηκαν με τη σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στο Πρωτάθλημα και συνέβαλλαν ο καθένας με τον τρόπο του στη σημαντικότερη επιτυχία του Συλλόγου σε ομαδικό επίπεδο, που δεν είναι άλλη από την άνοδο για πρώτη φορά από την ίδρυση του σκακιστικού τμήματος στην Α΄ Τοπική 2017: Φινικαλιώτης Γεώργιος, Ετζόγλου Μάκης, Τζιώτης Ισίδωρος, Πραματευτάκης Νικόλαος, Φειδάκης Ανδρέας, Λυρής Ορέστης, Γασπαράτος Παναγιώτης, Γιαννακούλιας Αλέξανδος, Μπεζυρτζόγλου Κωνσταντίνος, Ζώης Χρήστος και Πολυκρέτης Ματθαίος.

1 σχόλιο: