Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Πέμπτη διαδοχική νίκη στο Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής 2016 για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»!!!



Μεγάλη νίκη σημείωσε η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», καθώς την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 επιβλήθηκε εντός έδρας στο ντέρμπι του 5ου γύρου του Β2 Ομίλου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής 2016, της  αντίστοιχης ομάδας της ΠΣ Αγίου Δημητρίου με σκορ 4½-3!!!

Με την ομάδα των Βριλησσίων να έχει επιτύχει 4 νίκες σε ισάριθμους γύρους στο Πρωτάθλημα και την ομάδα της ΠΣ Αγίου Δημητρίου να έχει μια ήττα, όλα έδειχναν πως θα διεξαγόταν ένα πραγματικό ντέρμπι.  Κάθε ομάδα ήθελε τη νίκη, καθώς η μεν ομάδα των Βριλησσίων με νίκη θα έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στην Α΄ Τοπική και ταυτόχρονα θα άφηνε τον αντίπαλό της εκτός διεκδίκησης του Πρωταθλήματος, η δε ομάδα της ΠΣ Αγίου Δημητρίου με νίκη θα έπιανε στην πρώτη θέση την ομάδα των Βριλησσίων και στο τέλος του Πρωταθλήματος θα είχε το πλεονέκτημα στις πιθανές μεταξύ τους ισοβαθμίες.
Οι σκακιστές επί το έργον...
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα των Βριλησσίων ξεκίνησε δυναμικά σε μία ακόμα αναμέτρηση. Ο Κώστας Μπεζυρτζόγλου άνοιξε (και πάλι!!!) λογαριασμό για την ομάδα των Βριλησσίων, ενώ εν τω μεταξύ η ομάδα της ΠΣ Αγίου Δημητρίου είχε και ένα μηδενισμό, καθώς παρατάχθηκε με παίκτη λιγότερο στην 3η σκακιέρα!!! Ακολούθησε για την ομάδα των Βριλησσίων η ισοπαλία που δέχθηκε ο Ανδρέας Φειδάκης σε πρόταση του αντιπάλου του, για να ακολουθήσουν η νίκη του Αλέξανδρου Γιαννακούλια και η ήττα του Μάκη Ετζόγλου που έφεραν το σκορ στο 3½-1 συμπεριλαμβανομένης και της ποινής ½ βαθμού για την κενή σκακιέρα με την οποία παρατάχθηκε η ομάδα της ΠΣ Αγίου Δημητρίου.

Στις 3 σκακιέρες που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση του αγώνα η ομάδα των Βριλησσίων ήθελε μια ισοπαλία για να κλειδώσει τη νίκη, ενώ η ομάδα της ΠΣ Αγίου Δημητρίου έπρεπε να νικήσει και στις τρεις αν ήθελε να φύγει εκείνη νικήτρια από την αναμέτρηση!!! Με τον Ορέστη Λυρή και τον Παναγιώτη Γασπαράτο να βρίσκονται σε μειονεκτικές θέσεις, μοιραία το ενδιαφέρον στράφηκε στην 1η σκακιέρα όπου ο αρχηγός της ομάδας των Βριλησσίων Γεώργιος Φινοκαλιώτης έπαιζε φινάλε πύργων με πιόνι πάνω με αντίπαλο τον Kontsetti Paolo Maria. Ο Γιώργος πιέζοντας τον αντίπαλό του τόσο στο χρόνο όσο και στη θέση κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και να χαρίσει μια μεγάλης σημασίας νίκη στην ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που την έφερε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο, καθώς οδηγεί πλέον μόνη πρώτη την κούρσα του Β2 Ομίλου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Τοπικής 2016, σε έναν όμιλο όπου προβιβάζεται στην Α΄ Τοπική 2017 μόνο η Πρωταθλήτρια ομάδα!!!


Για να δείτε τη Βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του 5ου Γύρου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου