Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Τοπικής Αττικής 2019 ο ΕΕΦΑΣ Άνω ΒριλησσίωνΟ ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις του στον Α2 Όμιλο του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019 την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, καθώς έχασε εκτός έδρας στον 6ο Γύρο από τον ΠΑΣ «Διόσκουροι» με σκορ 5½-2½.
Η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" πριν τον αγώνα


Στη Βαθμολογία του Πρωταθλήματος η ομάδα των Βριλησσίων, που θα είχε ρεπό στον 7ο και τελευταίο γύρο, είχε μία νίκη παραπάνω, έχοντας όμως και έναν αγώνα περισσότερο από την ομάδα των Διόσκουρων. Έτσι όποια ομάδα έπαιρνε τη νίκη θα διατηρούσε ακέραιες  τις πιθανότητες να τερματίσει σε κάποια από τις δύο(2) πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής. Η σκακιστές των Βριλησσίων πάντως, αναμενόταν να έχουν πολύ δύσκολο έργο, καθώς οι εθνικές αξιολογήσεις τους τόσο στις 5 γενικές σκακιέρες, όσο και στην γυναικεία σκακιέρα, υπολείπονταν των αντιστοίχων σκακιστών της ομάδας των Διόσκουρων.
Σε ακόμα έναν αγώνα οι ανήλικοι σκακιστές των Βριλησσίων τα πήγαν περίφημα. Τόσο ο Θωμάς Μαριανός όσο και ο Κωνσταντίνος Κορμακόπουλος κατάφεραν να σημειώσουν από μία νίκη δίνοντας ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα τους. Επίσης η 9χρονη Κατερίνα Τυράκη, τα πήγε αρκετά καλά τηρουμένων των αναλογιών, καθώς έχασε αγωνιζόμενη μέχρι το φινάλε, αντιμετωπίζοντας την πιο έμπειρη με διαφορά ενήλικη σκακίστρια του πρωταθλήματος, η οποία μάλιστα μετρούσε μόνο νίκες στους προηγούμενους γύρους. Η ομάδα των Βριλησσίων βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 καθώς έχασε τόσο ο Μάκης Ετζόγλου που αγωνιζόταν σαν αρχηγός της ομάδας του στην 1η σκακιέρα, όσο και ο Νικόλαος Πραματευτάκης που αγωνιζόταν στην 2ησκακιέρα. Σε αυτό το χρονικό σημείο οι παρτίδες που υπολείπονταν κυλούσαν ισορροπημένα.

Στην 5η σκακιέρα ο Καφίρης Βασίλειος αγωνιζόμενος σαν μαύρος με αντάλλαγμα γρήγορη ανάπτυξη έδωσε πιόνι στο άνοιγμα, το οποίο πήρε πίσω στο μέσον, μπαίνοντας στο φινάλε, και ενώ θα μπορούσε να φορσάρει αλλαγή νταμών, δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, υπέπεσε σε σημαντική αβλεψία, έχασε την ντάμα του και παραιτήθηκε. Με το σκορ 4-2 , ακολούθησε η απόρριψη της  πρότασης ισοπαλίας που δέχτηκε ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας στην 4η σκακιέρα από τον παίκτη της ομάδας των Διόσκουρων σε ένα ισορροπημένο φινάλε, καθώς αυτό θα σήμανε και την ήττα της ομάδας του. Στην 3η σκακιέρα ο Παναγιώτης Γασπαράτος που αγωνιζόταν με Μαύρα μπήκε σε δίκτυο ΜΑΤ. Ακολούθησε εκ νέου πρόταση ισοπαλίας στην 4η σκακιέρα από τον παίκτη της ομάδας των Διόσκουρων όπου με τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της ομάδας των Βριλησσίων έγινε αποδεκτή, για να ακολουθήσει και η ήττα του Παναγιώτη Γασπαράτου στην 3η σκακιέρα που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Έτσι η ομάδα των Βριλησσίων η οποία υποβιβάστηκε αδίκως από την Α΄ Τοπική το 2017 στην Β΄ Τοπική του 2018, όχι μόνο προβιβάστηκε στην αμέσως επόμενη χρονιά στην Α΄ Τοπική, αλλά μέχρι και τον τελευταίο Γύρο διεκδικούσε επί ίσοις όροις να πλασαριστεί στις θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής. Αυτό το πέτυχε ακολουθώντας τον επίπονο δρόμο της ανάδειξης νεαρών σκακιστών μέσω οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όποιου παιδιού επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με το σκάκι.
          Συντελεστές αυτής της όμορφης πορείας στο Πρωτάθλημα ήταν οι παρακάτω 8+1  ενήλικοι και 3 ανήλικοι σκακιστές του Συλλόγου οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων:
Ονοματεπώνυμο
ΕΛΟ
Παρατηρήσεις
Ετζόγλου Μάκης
1728
3 Ισοπαλίες – 2 ήττες + 1νίκη άνευ αγώνος
Πραματευτάκης Νικόλαος
1635
1 νίκη – 1 Ισοπαλία – 3 ήττες + 1νίκη άνευ αγώνος
Λυρής Ορέστης
1569
3 νίκες – 2 ήττες
Γασπαράτος Παναγιώτης
1511
5 νίκες – 1 ήττα
Γιαννακούλιας Αλέξανδρος
1467
1 Ισοπαλία – 1 ήττα
Μπεζυρτζόγλου Κωνσταντίνος
1436
1 ήττα + 2ήττες άνευ αγώνος
Ζώης Χρήστος
1401
Διαιτήτευσε σε 1 εντός έδρας αναμέτρηση
Παπαευθυμίου Πέτρος
1313
1 ήττα
Καφίρης Βασίλειος
-
1 ήττα
Τυράκη Αικατερίνη(ανήλικη)
-
2 νίκες – 1 Ισοπαλία – 3 ήττες
Μαριανός Θωμάς (ανήλικος)
1002
2 νίκες – 1 Ισοπαλία – 3 ήττες
Κορμακόπουλος Κωνσταντίνος(ανήλικος)
1124
6 νίκες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου