Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Νέα εκτός έδρας νίκη για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων στον 4ο Γύρο του Πρωταθλήματος Σκάκι Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ΑΕ Ποντίων Μελισσίων Αττικής με σκορ 3½-4, σημείωσε στον 4ο Γύρο του Πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2019 για τον Β΄ Όμιλο,  η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.
Η ομάδα των Μελισσίων αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στην 2η σκακιέρα, πράγμα το οποίο άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Έτσι η ομάδα των Βριλησσίων βρέθηκε αναπάντεχα σε θέση ισχύος, καθώς ο αγώνας ξεκίνησε με το σκορ στο {-½ vs 1} υπέρ της ομάδας των Βριλησσίων (μείον μισό πόντο ποινής για την ομάδα των Μελισσίων λόγω της κενής σκακιέρας και ένας πόντος για την ομάδα των Βριλησσίων).

Οι παρτίδες όμως δεν κυλούσαν καλά για τους παίκτες της ομάδας των Βριλησσίων. Οι  ήττες του 14χρονου Θωμά Μαριανού από τον συνομήλικο σκακιστή των Μελισσίων και της 9χρονης Τυράκη Κατερίνας από ενήλικη σκακίστρια έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα των Μελισσίων με 1½-1. Ακολούθησε ήττα του Μάκη Ετζόγλου για την ομάδα των Βριλησσίων στην πρώτη σκακιέρα, στην αναμέτρηση των αρχηγών, για να διευρυνθεί το σκορ σε 2½-1 υπέρ της ομάδας των Μελισσίων. Ακολούθησαν δύο ταυτόχρονες προτάσεις ισοπαλίας προς τους παίκτες των Βριλησσίων στην 5η και 8η σκακιέρα με προτροπή του αρχηγού των Μελισσίων, οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές μετά από τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού των Βριλησσίων. Στην 5η σκακιέρα για τα Βριλήσσια ο Αλέξανδρος Γιαννακούλιας, που νωρίτερα είχε απολέσει την ευκαιρία να κερδίσει δεύτερο πιόνι θεωρώντας πως δεν θα μπορέσει να πάρει πίσω το κομμάτι που θα έδινε, στην πίεση χρόνου έστησε έναν Ίππο, και έχασε στο φινάλε. Στην 8η σκακιέρα ο 11χρονος Κωνσταντίνος Κορμακόπουλος βρέθηκε σε μειονεκτική θέση στο φινάλε με πιόνι κάτω, με τους δύο παίκτες να έχουν σχέδια προαγωγής πιονιών σε αντίθετες πτέρυγες. Ένα λάθος του σκακιστή των Μελισσίων όμως επέτρεψε στον Κωνσταντίνο πρώτα να κερδίσει κομμάτι,  και στη συνέχεια  με σωστή μανούβρα του Ίππου να ελέγχει το τετράγωνο προαγωγής του πιονιού του αντιπάλου κερδίζοντας την παρτίδα για να μειώσει εκ νέου για την ομάδα του σε 3½-2.

Η επόμενη παρτίδα που ολοκληρώθηκε ήταν αυτή της 4ης σκακιέρας όπου υπήρχαν ασυμμετρίες και τύχες νίκης και για τους δύο παίκτες, καθώς ο Ορέστης Λυρής της ομάδας των Βριλησσίων, που αγωνιζόταν με μαύρα, βρέθηκε σε μειονεκτική θέση καθώς δυσκολεύτικε αρκετά να ολοκληρώσει το άνοιγμα, έχοντας μάλιστα χάσει 4 πιόνια για κομμάτι. Με τους δύο παίκτες να παίζουν αρκετές κινήσεις με πίεση χρόνου, ο Ορέστης κατάφερε λίγο πριν μπουν στην 40η κίνηση να πάρει πίσω δύο από τα πιόνια, βρέθηκε σε κερδισμένη θέση και μείωσε σε 3½-3. Τέλος Παναγιώτης Γασπαράτος που αγωνιζόταν στην 5η σκακιέρα έδωσε τη νίκη στην ομάδα των Βριλησσίων με σκορ 3½-4, νικώντας σε φινάλε με δύο δεμένα ελεύθερα. Στη σύνθεση της ομάδας των Βριλησσίων ήταν και ο Νικόλαος Πραματευτάκης που δεν αγωνίστηκε λόγω μη προσέλευσης του αντιπάλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Παναγιώτης Γασπαράτος που αγωνίζεται στην 5η σκακιέρα, όσο και 11χρονος Κορμακόπουλος Κωνσταντίνος που αγωνίζεται στην 8η, με τις νίκες που σημείωσαν μπαίνουν σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ σκακιστών του ομίλου, καθώς αμφότεροι μετράνε 4 νίκες σε ισάριθμους γύρους!!!
Δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!!

Βαθμολογία
Α΄ Τοπική Κατηγορία Αττικής 2019
Α2 Όμιλος
Κατ.
Ομάδα
Αγώνες
+
=
-
ΚΙ1
ΚΙ2
ΚΙ3
1
4
2
1
1
5
0
15,5
2
3
2
0
1
4
2
12,5
3
4
2
0
2
4
0
16,5
4
4
2
0
2
4
0
16,0
5
3
1
1
1
3
0
12,0
6
3
1
0
2
2
0
12
7
3
1
0
2
2
0
9,5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου